Szef Kuchni Grzegorz Lelek

 
grzegorz lelek

Szef Kuchni Grzegorz Lelek

Grzegorz Lelek to człowiek z pasją i ponad 20 letnim doświadczeniem. Dania jego kuchni to prawdziwe arcydzieła. To kombinacja smaków, zapachów i kolorów. Dania, desery, bufety cieszą oko i zachęcają do jedzenia. Organizował wesele dla słynnego aktora Michała Żebrowskiego. Członek jury wielu konkursów gastronomicznych i laureat wielu prestiżowych konkursów kulinarnych.

Gotowałem dla…

  • Papieża Jana Pawła II w trakcie pobytu na Wawelu
  • Prezydenta RP Aleksandra Kwaśniewskiego i jego Małżonki Pani Jolanty Kwaśniewskiej
  • Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego i Jego Małżonki Pani Marii Kaczyńskiej
  • Prezydenta Chorwacji Stjepana Mesić'a

Doświadczenie zdobywałem w renomowanych hotelach i restauracjach

    Szef kuchni hotelu Belvedere w Zakopanem

    Szef kuchni hotelu Litwor w Zakopanem

    Szef Kuchni Restauracji Lajkonik w Kijowie

Doświadczenie zawodowe zdobywałem ponadto w: Hotelu Pod Różą, Restauracji WENTZL, Restauracji Da Pietro

Byłem członkiem JURY w konkursie Zielona Czapka Bonduelle organizowanym w ramach Kulinarnego Pucharu Polski w Poznaniu, Targi Horeca

Sam uczestniczyłem również w konkursach kulinarnych:

  • Polish Prestige Hotels Zakopane - Drugie Miejsce, 2002
  • Fuzja Smaków Karpacz – Trzecie Miejsce, 2003
  • Festiwal Pstrąga Biały Dunajec – Pierwsze Miejsce, 2004
  • Martel Jurata – Pierwsza Nagroda Jury Smakoszy, 2005
  • Kulinarny Puchar Polski – Pierwsze Miejsce, 2005
  • Polish Prestige Hotels, Wrocław – zdobywca Brązowej Patelni, 2006
  • Polish Prestige Hotels Poznań – zdobywca Brązowej Patelni, 2007

Na koniec ciekawostka - jestem zdobywcą REKORDU GUINESSA w 2002 w kategorii gotowanie kwaśnicy - 21 tysięcy porcji, 7659 litrów.